Stiže ponuda Ministarstva…

Zagreb, 25. srpnja 2023. (dnevnik.hr/sdlsn) – U Banskim dvorima s ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom sinoć je razgovarao reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić. Tom je prilikom ministar, među ostalim, rekao:

– U posljednjih nekoliko dana kontinuirano razgovaramo. Našli smo se na povećanju plaće za službenike i namještenike u pravosuđu za otprilike 12 posto. Spremni smo uključiti predstavnike sindikata u izradu nove uredbe, spremni smo razgovarati o radnim mjestima, povećavanju u novoj uredbi.

plaćanju štrajka navodi kako će razmotriti mogućnost da se donese odluka o ukidanju Odluke o neplaćanju štrajka u cilju obustave štrajka. “To je nešto što je na stolu”, dodao je.

“Nama je cilj u narednom razdoblju raditi na uredbi i da idemo u cilju da prosječna neto plaća u pravosuđu bude 1000 eura, što uključuje i veće koeficijente”, navodi Malenica.

To uključuje i poreznu reformu koja ide od sljedeće godine, razgovore o osnovici koji će ići u devetom mjesecu, dakle to je paket mjera koje će Vlada poduzeti u nadolazećem razdoblju da se povećaju plaće službenicima i namještenicima u pravosuđu”, rekao je.

Reakcija predsjednice SDLSN RH Ive Šušković na izrečenu ponudu koja, još uvijek nije službeno stigla, ubrzo je uslijedila telefonom:

-Ono što je bitno razlikovati, a gdje se mi ustvari ne razumijemo, ministar komunicira da želi postići plaću od 1000 eura, a ne primanja 1000 eura koji uključuju materijalne dodatke, olakšice i tako dalje.

Moramo uzeti u obzir da nemaju svi olakšice jer nemaju svi službenici ili namještenici djecu i to isključuje neke druge materijalne dodatke.

Dakle, ako govorimo o plaći, govorimo o plaći, a ne govorimo o nekim drugim materijalnim pravima ili o vidu porezne olakšice.

Više na:
Dnevnik.hr _Sindikati nisu zadovoljni ponudom ministra: “Ono što je bitno razlikovati, a gdje se mi ustvari ne razumijemo…”