Štrajkaški odbor odlučio o prihvaćanju Vladine ponude

Zagreb, 26. srpnja 2023. – Temeljem jučerašnjeg prijedloga Vlade RH o dodatnom povećanju plaća u pravosudnom sustavu od 12 posto, danas je provedeno izjašnjavanje među članovima. Nastojalo se  obuhvatiti što veći broj ljudi, no mnogi su na godišnjim odmorima, pa i bolovanjima.

Članstvo je podijeljeno. Od 47 podružnica, koje su se izjasnile, 25 je prihvatilo ponudu Vlade. Stoga je Štrajkaški odbor, većinom glasova, uz jedan glas protiv, odlučio o prihvaćanju Vladine ponude. Štrajk se nastavlja dok se ne potpiše sporazum s Vladom, a što je ministar pravosuđa i uprave najavio za sutra, 27. srpnja.

Kako je u popodnevnim satima rekla predsjednica SDLSN RH Iva Šušković, nije rezultat štrajka samo ovih 70 ili 80 eura što je u ponudi Vlade, već je uslijed naših pritisaka i štrajka povećanje došlo i kroz Memorandum o razumijevanju (100, 80 i 60 eura). Povećanjem od 12 posto obuhvaćeni su svi zaposleni u pravosuđu, što nije slučaj s Memorandumom. Ono je bez poreznih olakšica, uvećanja koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta za radni staž ostvaren u državnim tijelima (4, 8 i 10 posto)…, a koji će, u konačnici, uvećati neto iznos plaće. U konačnici, u ovom razdoblju, članovi u pravosuđu dobivaju između 170 i 190 eura.

Izjavu predsjednice možete u cijelosti poslušati na poveznici:

Dnevnik.hr _Prekida se štrajk u pravosuđu: “Članstvo je podijeljeno. Štrajkaški odbor donio je odluku da se ovakva ponuda prihvaća”

IZ MEDIJA

Index.hr _Prekida se štrajk u pravosuđu
Jutarnji.hr _Prekida se štrajk u pravosuđu: Članstvo podijeljeno, sindikat prihvatio ponudu Vlade!
Danas.hr _Došao kraj štrajku u pravosuđu! ‘Nisu svi zadovoljni, ali pokazali smo upornost u borbi za svoja prava’
N1info.com _Sindikat odlučio: Prihvaćaju ponudu Vlade, štrajk se prekida!
Vijesti.hrt.hr _Prekida se štrajk u pravosuđu

VEZANO

N1info.com _Prekida se štrajk, sindikati objasnili zašto opet nisu odbili ponudu
Dnevnik.hr _Iva Šušković za Dnevnik Nove TV o prekidu štrajka: “Prije osam tjedana smo bili na nuli, danas smo postigli gotovo 50 posto naših zahtjeva”