Traži se korekcija koeficijenata i rješavanje nelogičnosti

Zagreb, 17. siječnja 2024. – Predsjednica SDLSN RH Iva Šušković potvrdila je Večernjem listu kako je Sindikat Ministarstvu pravosuđa i uprave poslao očitovanje s prijedlogom korekcija koeficijenata za službeničke plaće.

Među ostalim, SDLSN RH traži i korekciju koeficijenata službenika u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu koji su lani štrajkali, jer im plaće zaostaju za sličnim poslovima u drugim resorima, ali i pravosudnih policajaca, koji su u lipnju također prijetili štrajkom, ali su na kraju odustali zbog obećanja da će se njihovi zahtjevi riješiti kroz novi sustav. Koeficijenti su u velikoj mjeri nelogični, jer, primjerice, daleko zaostaju za koeficijentima u policiji. Uz to, za plaće pravosudnih policajaca nije predviđena kategorizacija kakva se primjenjuje na plaće rukovodećeg kadra ovisno u kojem zatvoru rade. Uz ispravljanje tih nelogičnosti, Sindikat smatra i kako bi uredba o koeficijentima trebala razlikovati status pravosudnog policajca početnika i onog s, primjerice, 20 godina staža.

O svemu ovome sindikati bi s predstavnicima Ministarstva trebali razgovarati iza 20. siječnja, do kada bi trebale biti prikupljene sve primjedbe. Prijedlog cjelovite uredbe o koeficijentima trebao bi im pak biti predočen do kraja mjeseca.

Tekst u cijelosti pročitajte u nastavku:
Suci jednoglasno odbili prijedloge Malenice, ne žele odgodu obećanog. Što dalje? _vecernji.hr