Idemo dalje, zajedno!

Zagreb, 5. prosinca 2023. – Odlučnost. Partnerstvo. Budućnost. – moto je pod kojim se održava predstojeći 8. Sabor SDLSN RH. Tim smo se motom vodili i protekle četiri godine svjesni kako samo tako možemo djelovati u korist naših članova i jedinog sindikata koji zastupa službenike i namještenike u gotovo svim državnim tijelima, jedinicama lokalne i područne samouprave, javnim službama i drugim institucijama.

Unatoč svim prirodnim nedaćama koje su nas zadesile, a što je najžalosnije, konstantnom opstruiranju iznutra, SDLSN RH je opstao, uspio se podići na zdrave noge, dokazao se kao ozbiljan socijalni partner koji je u proteklom mandatu sklopio više od 200 kolektivnih ugovora kojima su zadržana ili povećana materijalna prava zaposlenih.

Sudionici smo svih radnih skupina, povjerenstava i odbora na najvišim razinama na kojima se raspravlja o pravima službenika i namještenika. A to je rezultat rada i naše stručnosti.

Idemo dalje, zajedno. Ništa nas neće zaustaviti na putu kojim smo krenuli, pa ni maltretiranja pojedinaca koji žele omalovažiti naš rad. Ni zlonamjerni članak objavljen u najnovijem broju tjednika Nacional, koji je, očito, naručen ciljano.