Pozajmice članovima preko Blagajne uzajamne pomoći

Zagreb, 3. kolovoza 2021. – Sa svrhom pravodobnog i točnog informiranja, obraćamo se našim članovima kako bismo ih obavijestili o aktualnostima u poslovanju Sindikalno štedno kreditne unije (SŠKU), samostalnog poslovnog subjekta registriranog radi promocije uzajamne pomoći članovima SDLSN RH.

Činjenica je da je SDLSN RH bio i još uvijek je najveći pojedinačni deponent novčanih sredstava s kojima SŠKU raspolaže. SŠKU je u ovom trenutku likvidan i solventan, te raspolaže potrebnim novčanim sredstvima za ispunjavanje svih zakonskih, podzakonskih i ugovornih obveza.

SDLSN je zatražio povrat dijela deponiranih sredstava iz SŠKU-a kako bi ih plasirao kroz Blagajnu uzajamne pomoći SDLSN RH, čije je poslovanje regulirano novim Pravilnikom.

BLAGAJNA UZAJAMNE POMOĆI SDLSN RH _Pravilnik i obrasci

KRATKI VODIČ KROZ BLAGAJNU UZAJAMNE POMOĆI SDLSN RH

Članica Uprave SŠKU-a Gordana Kovačević nedavno je podnijela neopozivu ostavku, a za novog je člana Uprave privremeno imenovan dosadašnji član Nadzornog odbora SŠKU-a Stjepan Gamilec. Glavno povjereništvo SDLSN RH odobrilo je njegov zahtjev za odgodom povrata depozita i to do 14. studenoga 2021. Do tada će stručni vanjski suradnici napraviti dubinsku analizu poslovanja SŠKU-a. Primarni je cilj analize spriječiti eventualnu ugrozu poslovanja SŠKU-a i očuvati sve depozite s kojima SŠKU raspolaže.

O svim radnjama obaviještena je i Hrvatska narodna banka koja nadzire i osigurava njihovu zakonitost.

Molimo sve članove SŠKU-a da se za dodatne informacije obrate isključivo SŠKU-u i to na službeni mail: sindikalna-skz@zg.t-com.hr. Odgovor će uslijediti u najkraćem mogućem roku.

Isto tako, molimo i za daljnju vjernost, no ako se netko odluči iskoristiti zakonsko pravo za isplatu depozita/štednje koja je trenutno deponirana na računima SŠKU-a, zahtjevu će biti udovoljeno i to sukladno redoslijedu zaprimanja.