SDLSN RH uvijek uz svoje članove – zadarskim vatrogascima isplaćena plaća

Zagreb 13. siječnja 2023. – Nakon nekoliko dana pregovora i razgovora sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem, obavještavamo vas da su zadarskim vatrogascima isplaćene plaće za prosinac.

Podsjećamo, naši su predstavnici u srijedu prisustvovali sastanku s gradonačelnikom Dukićem i zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra na kojemu su otvoreno razgovarali o problematici neisplate plaća te konstruktivnim dijalogom ostvarili prostor za buduću pozitivnu suradnju s Gradom Zadrom, a posebice vezanu uz povećanje materijalnih prava.

„Naš povjerenik je ostao uz zadarske profesionalne vatrogasce, bez obzira što su drugi predstavnici vatrogasaca napustili sastanak i pozivali na svađu. Uvijek smo zagovarali i zagovarat ćemo konstruktivne i afirmativne razgovore, ako je i druga strana otvorena za njih. Kada se problem ne može riješiti mirnim putem, postoje i drugi načini, ali kada je dijalog otvoren i razuman nema potrebe za negativnim stavom. Nastavljamo i dalje razgovore s gradonačelnikom Dukićem o povećanju materijalnih prava vatrogasaca i potpisivanju kolektivnog ugovora s Gradom, a ja ću se osobno pobrinuti da se ova situacija ne dogodi niti jednom vatrogascu u bilo kojem hrvatskom gradu“, poručila je predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Iva Šušković.