Uredbe o koeficijentima – SDLSN RH poziva sindikate u državnoj službi na suradnju

Zagreb, 2. veljače 2024. – Nakon što se SDLSN RH početkom siječnja očitovao na prvi neslužbeni nacrt Uredbe o nazivima radnih mjesta, uvjetima za raspored i koeficijentima za obračun plaće u državnoj službi, Ministarstvo pravosuđa i uprave uvažilo je dio naših primjedbi koeficijenata za brojna državna tijela od kojih ističemo ona u pravosuđu, uključujući pravosudnu policiju, te ih uvrstilo u Konačni nacrt prijedloga uredbe.

Na očitovanju su radili članovi radne skupine SDLSN RH za državnu službu iz zatvorskog sustava, tijela sudbene vlasti, ministarstava, porezne uprave, carine, Pučkog pravobranitelja, Državnog inspektorata RH i državne geodetske uprave. Sastala se i očitovala i radna skupina SDLSN RH za javne službe.

Konačne nacrte prijedloga uredbi za državnu i javne službe SDLSN RH je uputio svojim sindikalnim povjerenicima preko kojih naši članovi mogu dostaviti svoje primjedbe i prijedloge do 5. veljače.

A za 6. veljaču pozvali smo i predsjednike sindikata koji pokrivaju područje državne službe na zajednički sastanak u SDLSN RH radi usuglašavanja zajedničkih stajališta o Konačnom nacrtu prijedloga uredbe što smatramo korisnim za članove svih sindikata.