COVID-19 u tijelima državne uprave: Slijedi obvezujuća uputa kojom će se utvrditi mjere za osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova

Zagreb, 22. listopada 2020. – Nakon što je SDLSN zatražio od predsjednika Vlade provođenje mjera zaštite državnih službenika i namještenika, Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o  poduzimanju mjera u tijelima državne uprave za sprječavanje širenja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave.

Sukladno Odluci, Ministar pravosuđa i uprave, uz prethodnu suglasnost predsjednika Vlade RH, donijet će obvezujuću uputu kojom će utvrditi mjere za sprječavanje širenja epidemije i osiguranje uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima državne uprave te uredima i drugim stručnim službama Vlade Republike Hrvatske te, ovisno o epidemiološkoj situaciji, utvrditi mogućnost rada od kuće državnih službenika.

Odluka će se, na odgovarajući način, primijeniti i na javne službe, osim područja zdravstva, znanosti i obrazovanja i socijalne skrbi, koja se uređuju posebnim propisima.

Prijedlog usvojene Odluke u cijelosti pročitajte OVDJE.