Uvjetovanje isplata plaća i mirovina cijepljenjem!?

Zagreb, 3. srpnja 2021. – Predstavljajući potkraj prošle godine Plan uvođenja, provođenja i praćenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj predsjednik Vlade Andrej Plenković je rekao kako je cijepljenje besplatno i na dobrovoljnoj osnovi. Isto tako je izrazio želju za što većom procijepljenošću sugrađana, navodeći kako uspjeh Plana cijepljenja ovisi o tome koliko će se ljudi htjeti cijepiti te kako je pred nama jedna argumentirana, jasna i na znanstvenim činjenicama utemeljena rasprava.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je i medijsku kampanju čija je glavna poruka: “Misli na druge: cijepi se!” čime je naglasak stavljen na društvenu odgovornost I solidarnost koju svi građani trebaju pokazati.

Tragom kontakata i izražene zainteresiranosti članova, SDLSN RH je inicirao osiguranje prioritetnog cijepljenja protiv bolesti COVID-19 zaposlenih u pojedinim podružnicama. I same sindikalne podružnice su sa županijskim stožerima civilne zaštite dogovarale organizirano cijepljenje.

U uspješnost provođenja Plana i medijske kampanje ne ulazimo, no jedno je sigurno, sve dok je cijepljenje protiv bolesti COVID-19 dobrovoljno, osobe koje se nisu cijepile ne smiju biti izložene pritiscima, kao ni trpjeti bilo kakve štetne posljedice.

Također je zakonski propisano da se nakon obavljenog rada isplaćuje plaća!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vezano:
n1info.com _Oreščanin: Ako Vlada želi više cijepljenih, može ucijeniti državne službenike