SINDIKAT DRŽAVNIH I LOKALNIH SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA REPUBLIKE HRVATSKE
SDLSN - Povratak na početnu stranicu SDLSN - Povratak na početnu stranicu
Četvrtak, 19.04.2012. Ispis Pošalji na mail

Riječ je o djelatnicama u 50-im godinama života koje će se nakon isteka roka raspolaganja najvjerojatnije pridružiti mnogobrojnim nezaposlenim građanima. 

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić razriješila je dužnosti tri starije službene pisarnice te ih stavila na raspolaganje Vladi RH. Riječ je o djelatnicama u 50-im godinama života koje će se nakon isteka roka raspolaganja najvjerojatnije pridružiti mnogobrojnim nezaposlenim građanima, priopćio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH.

Sindikat upozorava da je otpuštenim djelatnicama ministrica Opačić ovim potezom uskratila mogućnost rada do starosne mirovine, a situacija je teža tim što je riječ o ženama koje se nalaze u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji.

S druge strane, u Ministarstvu je posljednjih mjeseci zaposlen veliki broj novih djelatnika i to mimo javnih natječaja ili internih oglasa. Među njima je i Dubravka Marušić koja je nakon 'rada na crno' u Ministarstvu dobila status rukovodeće državne službenice.

 

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske priopćio je u četvrtak navečer kako je potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala ovih dana rješenja "kojima je tri službenice pisarnice u 50-tim godinama života stavila na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske, s perspektivom da se nakon isteka roka raspolaganja presele iz svijeta rada u sustav socijalne skrbi".

- Naime, radi se o službenicama u životnoj dobi u kojoj se teško mogu nadati novom zaposlenju, kojima je na taj način zapriječena mogućnost rada do starosne mirovine, a sve tri nalaze se i u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji, za koju bi u ministarstvu koje pokriva resor socijalne skrbi bilo logično očekivati razumijevanje poslodavca , stoji u priopćenju sindikata, kojega potpisuje Siniša Kuhar, dodavši kako je istovremeno ministrica Opačić brojčanoje pojačala sastav ministarstva za desetak službenika javnih ustanova koje je zaposlila na neodređeno ili određeno vrijeme, primjenom instituta premještaja, a u jednom slučaju zaposlenik komunalne službe zaposlen je u kabinetu.

 

Ministrica socijalne politike i mladih otpustila tri starije službenice

Tako se Ministarstvo socijalne politike i mladih, u skladu sa svojim nazivom, riješilo starijih službenica, a potpredsjednica Vlade na osebujan je način počela provoditi svoju najavu da otpuštanja u državnoj upravi neće biti, osim za one koji su došli s politikom

(SDLSN, 19. travnja 2012.) Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić potpisala je ovih dana rješenja kojima je tri službenice pisarnice u 50-tim godinama života stavila na raspolaganje Vladi Republike Hrvatske, s perspektivom da se nakon isteka roka raspolaganja presele iz svijeta rada u sustav socijalne skrbi.
Naime, radi se o službenicama u životnoj dobi u kojoj se teško mogu nadati novom zaposlenju, kojima je na taj način zapriječena mogućnost rada do starosne mirovine, a sve tri nalaze se i u teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji, za koju bi u ministarstvu koje pokriva resor socijalne skrbi bilo logično očekivati razumijevanje poslodavca .
Istovremeno ministrica Opačić brojčano je pojačala sastav ministarstva kojem je na čelu za desetak službenika javnih ustanova koje je zaposlila na neodređeno ili određeno vrijeme, primjenom instituta premještaja, a u jednom slučaju zaposlenik komunalne službe zaposlen je u kabinetu.
Naravno, budući da je tako omogućeno izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, nitko od njih posao nije dobio temeljem javnog natječaja ili internog oglasa, a kako saznajemo, među njima je i Dubravka Marušić, koja je nakon perioda „rada na crno" u Ministarstvu dobila status rukovodeće državne službenice - načelnice sektora.
Tako se Ministarstvo socijalne politike i mladih, u skladu sa svojim nazivom, riješilo starijih službenica, a potpredsjednica Vlade na osebujan je način počela provoditi svoju najavu da otpuštanja u državnoj upravi neće biti, osim za one koji su došli s politikom. S. Kuhar

Postani član sindikata, neovisno o boji očiju, rodu, spolu, političkom uvjerenju, vjeri i svjetonazoru. 

Budi član ili postani superheroj - sindikalni povjerenik.

Ako Ti se ne sviđa SDLSN uđi u STPRM ili GŠMNT, ali nemoj stajati po strani kad se odlučuje o Tvojim pravima i poslu. 

 

 

 

 

Anketa

Bliži se Božić i isplata božićnice državnim i javnim službenicima i namještenicima, ali dio blokiranih zaposlenika opet ju neće dobiti. Mislim da...

Povjereništva

Prijavite se na našu mailing listu i primajte obavijesti sa stranica SDLSN-a.Mailing lista Povjereništva
Pošalji link prijatelju

Ministrica socijalne politike i mladih otpustila tri starije službenice

Vaše ime i prezime: *
Vaša email adresa: *
Email adresa prijatelja: *
Poruka:
* obavezna polja